Україна хоче поширити "зернову угоду" на експорт металу – Мінекономіки

Україна закликає поширити угоду про "зерновий коридор" на інші товари, зокрема метал. Про це розповів заступник міністра економіки Тарас Качка в інтерв’ю "Financial Times" від 5 серпня.

"Ця угода про логістику, про рух суден через Чорне море. Яка різниця між зерном і залізною рудою?", – сказав заступник міністра економіки.

Він висловив сподівання, що угода, яка дозволяє розблокувати морський експорт українського зерна, буде дотримуватись, і таким чином зможе стати зразком для подальших домовленостей, оскільки трейдери та експортери "завжди перевіряють межі".

Раніше повідомлялось, що ще три судна із зерном 5 серпня залишили українські порти.

Статті

Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Всі статті