Україна готується до найгіршого сценарію, оскільки путін може "дотиснути" Білорусь - МВС

Росія може "дотиснути" Білорусь, щоб її війська теж вступили у війну проти України, і з цієї причини на північних кордонах максимально посилено адміністративний та контррозвідувальний режим. На цьому наголосив заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін в інтерв'ю "Телеграфу".

За його словами, міжнародні партнери передають Києву інформацію своїх розвідок про те, що "з боку Білорусі з високою ймовірністю можуть заходити диверсійно-розвідувальні групи".

"Білоруська влада вже надала свою територію і для транзиту військ, і для ракетно-артилерійських обстрілів, і для лікування поранених, і навіть для вивезення награбованого росією. За всіма законами війни Білорусь уже давно приєдналася до військової агресії. Але роль Білорусі може бути ще більшою. активною", – вважає Єнін.

"Білоруський диктатор всіляко уникає більш активного залучення до російської війни проти України. Але нам не потрібно заспокоювати себе, що йому це вдається нескінченно. Ми не виключаємо, що Росія може дотиснути Білорусь і саме тому ми повинні виходити з гірших сценаріїв", - зазначив він.

Як повідомлялося раніше, російські пропагандисти везуть до Білорусі "установку НIMARS" з фанери, щоб показово її "знищити".

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті