Українські артилеристи відправили "на дно" гордість російського оборонпрому

Рашистський "вбивця байрактарів" – арктичний ЗРК Тор-М2ДТ – відправився "на дно" завдяки українським артилеристам. Про це повідомили ВМС ЗС України на своїй сторінці у Facebook 2 лютого.

"Артилеристи окремої артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Олексія Алмазова Військово-Морських Сил Збройних Сил України знищили гордість російського оборонпрому "вбивцю байрактарів" арктичний ЗРК Тор-М2ДТ, – сказано в повідомленні. – Зазначені комплекси, які має на озброєнні лише 80-та мотострілецька бригада берегових військ північного флоту ВМФ РФ, увійшли до окупованої України в грудні минулого року".

Уточнюється, що всього на озброєнні в росії 12 комплексів подібної модифікації, які працюють в температурному діапазоні до мінус 50 градусів. Кожен такий ЗРК має дві машини: перша – машина для розміщення екіпажу та управління вогнем, друга – машина з РЛС, двома пусковими модулями на 4 зенітні ракети типів 9М331 або ж 9М332.

"Зенітно-ракетний комплекс вартістю понад 25 мільйонів доларів, на який покладалось завдання не лише прикриття своїх військ, але й також захист стратегічно важливих об’єктів рашистів, артилеристи Військово-Морських Сил Збройних Сил України успішно відправили вслід за російським військовим кораблем", – йдеться в повідомленні.

Раніше було опубліковано відео, яке демонструє, що українські захисники на Бахмутському напрямку знищили вантажний автомобіль окупантів разом з особовим складом.

Також раніше було опубліковано відео, що демонструє, як українські захисники зачищають ворожі позиції в районі Бахмута.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті