Українська акторка Черкашина отримала нагороду за роль у «Клондайку» на кінофестивалі США

Виконавиця головної ролі у стрічці Марини Ер Горбач «Клондайк» Оксана Черкашина отримала нагороду на Міжнародному кінофестивалі у Палм-Спрінгз (США). Про це повідомляє пресслужба Державного агентства з питань кіно.

"Акторка здобула нагороду у категорії «Найкраща жіноча роль у міжнародному фільмі» за роль Ірки у стрічці «Клондайк» Марини Ер Горбач", - йдеться у повідомленні.

Фільм «Клондайк» представляла режисер. «Мене сильно вразила реакція глядачів. Було багато запитань про Україну та роботу над стрічкою, але справжньою несподіванкою стало те, як сильно фільм зачепив глядачів спогадами про досвід еміграції, депортації, вимушеного переселення і попри все — бажанням жити», - зауважила Марина Ер Горбач.

Кінофестиваль у Палм-Спрінгз є одним із найзнаковіших у світі і щороку у січні відзначає найкращі міжнародні фільми. У попередні роки FIPRESCI prize для найкращої акторки на Palm Springs IFF отримували Йоанна Куліг («Холодна війна»), Агата Руссель за головну роль у «Титані», Ізабель Юпер («Elle»).

Як повідомлялося, «Клондайк» буде повторно показано на Sundance Film Festival у програмі знакових фільмів останніх років.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті