Україна здобула п'ять медалей у передостанній день Ігор нескорених-2023

Збірна України завершила виступи передостаннього дня Ігор нескорених-2023, що триває в німецькому Дюссельдорфі, здобувши п'ять нагород. Про це повідомляє Суспільне.

За підсумком дня українці завоювали п'ять нагород: два "золота" та три "бронзи". Загалом за день до завершення змагань "синьо-жовті" мають уже 33 медалі: 11 золотих, 14 срібних та 8 бронзових.

Збірна України виборола чотири медалі у стрільбі з лука. Чемпіонкою серед початківців у стрільбі з класичного лука стала парамедикиня Юлія Шевчук. Українка була другою у кваліфікації, а в плей-оф здобула чотири поспіль перемоги та заробила своє перше "золото" Ігор нескорених. У фіналі вона здолала француженку Марі Сесіль з рахунком 6:0.

За золоту нагороду боровся й ветеран ЗСУ Павло Лучків. Учасник посів друге місце у відбірковому раунді відкритих змагань у блочному луці та врешті дійшов до фіналу, де переміг німця Тома Ґрюнвальда – 141:134. Це перша медаль Павла на турнірі.

Одразу п'ятеро українців пробилися до плей-оф серед чоловіків-початківців у стрільбі з класичного лука. На стадії 1/8 фіналу зупинилися Костянтин Кобиляну та Дмитро Полов'ян, у чвертьфіналі вибув Максим Зубов, а Вадим Мазніченко та Володимир Товкис поступилися у півфіналі та в підсумку зійшлися в протистоянні за "бронзу". Перемогу й свою першу нагороду Invictus Games здобув Мазніченко з рахунком 7:3.

Ще одну бронзову медаль завоювала парамедикиня Юлія Паєвська. Українська доброволиця була другою у кваліфікації у відкритих змаганнях зі стрільби з блочного лука. Тайра поступилася в півфіналі американці Тіффані Гадґінс (117:129) та завершила змагання з "бронзою", що стала для неї другою медаллю Ігор.

У стрільбі з лука також виступали Іван Молдун та Володимир Гера, які зупинилися на відбірковій стадії.

У велоспорті Україну представили двоє учасників. Єдину медаль у цьому виді спорту завоювала ветеранка ЗСУ Ярина Аліманова, яка виграла "бронзу" в дисципліні "критеріум" у класі IRB3(M) серед жінок. Українка показала час 22:46 хв. Також Аліманова стала четвертою в роздільному старті з результатом 2:48.308.

Серед чоловіків від України виступив Веніамін Бондарчук, який увійшов до топ-10 у роздільному старті в класі IRB2 з часом 3:04.817.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті