Україна закликала опублікувати повний список полонених у відповідь на спробу провокації від "омбудсмена" РФ

Україна закликала "омбудсмена" з РФ Тетяну Москалькову оприлюднити списки з усіма полоненими украінцями. Про це 31 березня в Telegram повідомила пресслужба Координаційного штабу щодо поводження з військовополоненими.

"Сьогодні так звана "омбудсмен" країни-агресора Тетяна Москалькова, яку виключили з Міжнародного інституту омбудсмана (IOI), виступила з черговою пропагандистською заявою", - повідомили в Координаційному штабі.

Повідомляють, що Москалькова вкотре звинуватила Україну в небажанні обмінювати полонених. Як підтвердження своїх слів вона виклала список зі 133 полонених із прізвищами. У цій провокації єдиним позитивом є сам факт публікації такого списку

"Пропонуємо пані Москальковій наступного разу оприлюднити всі списки українців, які перебувають у ворожому полоні: інформацію, яку держава-агресор старанно приховує від України та міжнародних організацій", - зазначили представники штабу.

Представники України наголосили, що РФ утримує як полонених цивільних заручників, некомбатантів (осіб, які служать в армії, але не беруть участі в бойових діях - музикантів, медиків, капеланів), а також тяжкохворих і поранених бійців. При цьому їх усіх мають звільняти без додаткових умов.

При цьому Україна раніше вже звільнила тяжкопоранених військовополонених без будь-яких умов. Однак росія не тільки не зробила аналогічного кроку, а й продовжує спроби дискредитувати українські організації та структури, які займаються обміном полонених.

Нагадаємо, раніше російський правозахисник передав ПАРЄ інформацію про жорстоке поводження з українцями в полоні РФ.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті