Україна закликала опублікувати повний список полонених у відповідь на спробу провокації від "омбудсмена" РФ

Україна закликала "омбудсмена" з РФ Тетяну Москалькову оприлюднити списки з усіма полоненими украінцями. Про це 31 березня в Telegram повідомила пресслужба Координаційного штабу щодо поводження з військовополоненими.

"Сьогодні так звана "омбудсмен" країни-агресора Тетяна Москалькова, яку виключили з Міжнародного інституту омбудсмана (IOI), виступила з черговою пропагандистською заявою", - повідомили в Координаційному штабі.

Повідомляють, що Москалькова вкотре звинуватила Україну в небажанні обмінювати полонених. Як підтвердження своїх слів вона виклала список зі 133 полонених із прізвищами. У цій провокації єдиним позитивом є сам факт публікації такого списку

"Пропонуємо пані Москальковій наступного разу оприлюднити всі списки українців, які перебувають у ворожому полоні: інформацію, яку держава-агресор старанно приховує від України та міжнародних організацій", - зазначили представники штабу.

Представники України наголосили, що РФ утримує як полонених цивільних заручників, некомбатантів (осіб, які служать в армії, але не беруть участі в бойових діях - музикантів, медиків, капеланів), а також тяжкохворих і поранених бійців. При цьому їх усіх мають звільняти без додаткових умов.

При цьому Україна раніше вже звільнила тяжкопоранених військовополонених без будь-яких умов. Однак росія не тільки не зробила аналогічного кроку, а й продовжує спроби дискредитувати українські організації та структури, які займаються обміном полонених.

Нагадаємо, раніше російський правозахисник передав ПАРЄ інформацію про жорстоке поводження з українцями в полоні РФ.

Статті

Країна
20.04.2024
10:00

Хмари на горизонті, або Чому у бізнесу "псується настрій"?

Валовий внутрішній продукт (ВВП) за січень-лютий зріс на 3,6%, за даними Мінекономіки. Не варто забувати, що у січні 2023 р. зафіксовано падіння на 32%, у лютому – на 26%. Тобто, були дуже погані показники. Зараз - зростання.
Світ
20.04.2024
09:31

"Трамп хоче, щоб Конгрес ухвалив рішення про допомогу Україні". Огляд західних медіа

Якщо Трамп повернеться на посаду і спробує проштовхнути мирну угоду між Росією і Україною, йому потрібно, щоб Україна мала сильну військову позицію.
Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Всі статті