Україна продовжує нараховувати зарплату лікарям, які не виїхали з тимчасово окупованих територій після лютого 2022 року

Лікарям, які залишилися на тимчасово окупованих територіях після лютого 2022 року, зарплата нараховується за пакетом збереження робочих місць, згідно з рішенням Міністерства охорони здоров’я України. Про це на брифінгу повідомив в.о. голови Донецької ОВА Ігор Мороз, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, чи продовжує нараховується зарплата лікарям, які залишаються на тимчасово окупованих територіях, зокрема у Маріуполі.

«На сьогоднішній день заробітна плата лікарям нараховується за пакетом збереження робочих місць. Позиція Міністерства охорони здоров’я така, що люди, які працюють у лікарнях і не скоювали злочини, повинні отримувати заробітну плату. Адже коли ці території будуть деокуповані, то знайти лікарів, фахівців, які зможуть виконувати функцію забезпечення життя й охорони здоров’я, ні за день, ні за два ми там не зможемо», - пояснив Мороз.

Він додав, що швидко підготувати кваліфікованих лікарів для роботи на звільнених територіях неможливо: «Тому задля забезпечення саме цього процесу нараховується заробітна плата за пакетом, який застосувало і запровадило саме для окупованих територій Міністерство охорони здоров’я».

Як повідомлялося, у тимчасово захопленому росіянами Маріуполі медична система практично не працює, у місті зростає смертність від природних причин. Катастрофічно бракує лікарів та медпрепаратів, у лікарнях немає сучасного обладнання.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті