Україна має стати членом НАТО без ПДЧ - Кулеба

За нинішніх обставин План дій щодо членства вже не має бути обов’язковим елементом на шляху України до НАТО. Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив у Києві в суботу, 3 червня 2023 року, на спільному брифінгу з очільником МЗС Естонії Маргусом Тсахкною, передає "Європейська правда".

"Ми вважаємо, що ПДЧ більше не повинен вважатися елементом на шляху до членства. Це механізм, який себе зжив і не повинен застосовуватися до України", - сказав Кулеба.

На його думку, надання Україні ПДЧ за нинішніх обставин вже втратило актуальність як наступний крок на шляху до НАТО.

При цьому членство України у Північноатлантичному альянсі український міністр закордонних справ вважає неминучим.

"Це рано чи пізно відбудеться. Тому що без України неможливо захистити євроатлантичний простір. І ми повинні змінити думку тих, хто вважає, що членство має відбутися краще пізніше, ніж раніше", - наголосив Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що союзники згодні, що Україна стане членом НАТО, але Угорщина проти, а Німеччина вагається. 

 

 

 

 

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті