Загроза наступу з території Білорусі не знімається з порядку денного - КМВА

Україна не спостерігає формування ворожих ударних груп у прикордонних районах Білорусі, але загроза наступу зберігається. На цьому наголосив голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко в ефірі телемарафону 30 листопада.

"На даний момент інформації про створення ударного угруповання для наступу з території Білорусі всіма видами розвідки не спостерігається. Особовий склад Збройних сил РФ знаходиться на полігонах Білорусі, де проходить бойова підготовка. Їхня кількість не змінюється протягом двох місяців - це приблизно 9 тисяч особового складу. Але загроза наступу з території Білорусі існує, вона не знімається з порядку денного", - зазначив Попко.

За його словами, сили оборони Києва перебувають у стані бойової готовності. Також проводиться злагодження органів управління.

"Окрім цього, нарощуються системи інженерного обладнання, протиповітряної оборони, вогневого ураження противника, матеріально-технічного забезпечення", - додав голова Київської міської військової адміністрації.

Як раніше повідомлялося, у Києві встановлять ялинку незламності.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті