Збереження контролю над північчю Луганщини дасть москві перевагу в підготовці до нового вторгнення з північного сходу – ISW

Якщо дозволити росії зберегти контроль над Сватовим, Старобільськом і Біловодськом Луганської області, а також автомобільними та залізничними мережами, на яких вони розташовані, це дасть москві значну перевагу у підготовці до нового вторгнення з північного сходу. Такі висновки зробили експерти Американського інституту вивчення війни (ISW).

"На північному сході України є кілька стратегічно важливих територій, – сказано у повідомленні. – Міста Сватове, Старобільськ та селище Біловодськ розташовані на великих транспортних розв'язках, контроль над якими частково визначає, які бази в самій росії росіяни можуть використовувати для прямої підтримки майбутніх нападів на Україну".

Уточнюється, що росія має великі механізовані бази у Валуйках та Богучарах на північному заході та північному сході від Луганської області.

"Російські сили перетікають зі своїх баз навколо Білгорода через Валуйки до північної частини Луганської області дорогою, що веде до Старобільська, а звідти на захід через Сватове до Харківської області", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що залізниця, яка проходить на північ від Луганська через Старобільськ до кордону з росією, має особливе значення, оскільки російські війська значною мірою залежать від залізниці для перевезення обладнання та запасів.

"Однак база у Богучарі також може перекидати сили в Україну дорогою, що проходить через Біловодськ", – вважають експерти.

Наголошується, що якщо дозволити росії зберегти контроль над цими ключовими вузлами, а також автомобільними та залізничними мережами, на яких розташовані Сватове, Старобільськ і Біловодськ, у росіян виявиться серйозна перевага при підготовці до нового вторгнення в Україну з північного сходу.

Раніше повідомлялося, що у ISW прогнозують тимчасове припинення наступальних дій росіян на обмежених територіях.

Статті

Країна
20.04.2024
10:00

Хмари на горизонті, або Чому у бізнесу "псується настрій"?

Валовий внутрішній продукт (ВВП) за січень-лютий зріс на 3,6%, за даними Мінекономіки. Не варто забувати, що у січні 2023 р. зафіксовано падіння на 32%, у лютому – на 26%. Тобто, були дуже погані показники. Зараз - зростання.
Світ
20.04.2024
09:31

"Трамп хоче, щоб Конгрес ухвалив рішення про допомогу Україні". Огляд західних медіа

Якщо Трамп повернеться на посаду і спробує проштовхнути мирну угоду між Росією і Україною, йому потрібно, щоб Україна мала сильну військову позицію.
Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Всі статті