Збереження контролю над північчю Луганщини дасть москві перевагу в підготовці до нового вторгнення з північного сходу – ISW

Якщо дозволити росії зберегти контроль над Сватовим, Старобільськом і Біловодськом Луганської області, а також автомобільними та залізничними мережами, на яких вони розташовані, це дасть москві значну перевагу у підготовці до нового вторгнення з північного сходу. Такі висновки зробили експерти Американського інституту вивчення війни (ISW).

"На північному сході України є кілька стратегічно важливих територій, – сказано у повідомленні. – Міста Сватове, Старобільськ та селище Біловодськ розташовані на великих транспортних розв'язках, контроль над якими частково визначає, які бази в самій росії росіяни можуть використовувати для прямої підтримки майбутніх нападів на Україну".

Уточнюється, що росія має великі механізовані бази у Валуйках та Богучарах на північному заході та північному сході від Луганської області.

"Російські сили перетікають зі своїх баз навколо Білгорода через Валуйки до північної частини Луганської області дорогою, що веде до Старобільська, а звідти на захід через Сватове до Харківської області", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що залізниця, яка проходить на північ від Луганська через Старобільськ до кордону з росією, має особливе значення, оскільки російські війська значною мірою залежать від залізниці для перевезення обладнання та запасів.

"Однак база у Богучарі також може перекидати сили в Україну дорогою, що проходить через Біловодськ", – вважають експерти.

Наголошується, що якщо дозволити росії зберегти контроль над цими ключовими вузлами, а також автомобільними та залізничними мережами, на яких розташовані Сватове, Старобільськ і Біловодськ, у росіян виявиться серйозна перевага при підготовці до нового вторгнення в Україну з північного сходу.

Раніше повідомлялося, що у ISW прогнозують тимчасове припинення наступальних дій росіян на обмежених територіях.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті