Удару балістичною ракетою "Іскандер-М" зазнав цивільний об'єкт у Миколаєві - Генштаб

Ворог вдарив ракетою "Іскандер-М" по цивільнрму об'єкту в Миколаєві. Про це повідомляється у зведенні Генштабу ЗСУ від 6:00 20 жовтня.

"Минулої доби окупанти цинічно завдали чергового ракетного удару балістичною ракетою "Іскандер-М" по цивільному об’єкту у місті Миколаїв. Крім того, загарбники застосували ударні БпЛА типу "Shahed-136/131" по півдню України, більшість з яких була знищена протиповітряною обороною, - сказано в повідомленні. - Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення".

Зазначається, що загалом ворог завдав 12 ракетних та 60 авіаційних ударів, здійснив 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. 

Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоквартирні та приватні житлові будинки, а також інша цивільна інфраструктура.

Авіаційних ударів зазнали: Петропавлівка, Подоли, Піщане Харківської області; Білогорівка Луганської області; Спірне, Виїмка, Веселе, Кліщіївка, Курдюмівка, Нью-Йорк, Авдіївка, Бердичі, Олександропіль, Новомихайлівка, Вугледар, Павлівка Донецької області; Роботине, Новоданилівка Запорізької області; Берислав та Веселе Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилися близько 150 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

Раніше повідомлялось, що вибухи лунають на Миколаївщині й у Кривому Розі. Останні прокоментував Вілкул.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті