У ЗСУ пояснили, чому знизилася інтенсивність російських атак на Бахмутському напрямку

Інтенсивність російських атак на Бахмутському напрямку знизилася, зокрема, через ротацію найманців ПВК "Вагнера". Про це заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі "24 каналу", - пише УНІАН.

Він назвав дії ПВК звичайною втечею з поля боя після поразки. За його словами, за минулу добу у цьому районі було лише одне бойове зіткнення.

"На Бахмутському напрямку окупанти здійснили 250 обстрілів з різного озброєння. Наші війська також завдавали ударів у відповідь", - зазначив Череватий.

Збройні сили України за минулу добу знищили:

  • 80 осіб особового складу окупантів;
  • 3 САУ;
  • станцію РЕБ;
  • та склад з боєприпасами;

Крім того, вони поранили 99 військових РФ та ще одного - взяли у полон. Водночас на Куп’янському напрямку противник здійснив 342 артилерійські обстріли, відбулося 2 бойових зіткнення та 3 ворожі авіаційні нальоти. 20 окупантів знищено та 52 - поранено. ЗСУ також знищили гармату Д-20.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті