У Зеленського заявили, що дуже чекають у Києві Макрона найближчим часом

Президент Володимир Зеленський запросив французького лідера Еммануеля Макрона відвідати Україну. В Офісі президента сподіваються, що візит відбудеться найближчим часом. Про це повідомив у Телеграм керівник Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram.

Єрмак провів зустріч зі спеціальним уповноваженим президента Франції з питань економічної допомоги та відновлення України П'єром Ельброном. На зустрічі також були присутні міністерка економіки України Юлія Свириденко та заступник очільника ОП Ігор Жовква.

Ельброн зазначив, що протягом восьми місяців мав плідний діалог із представниками України. Сторони обговорюють реалізацію проєктів у сферах транспорту, технологій, охорони здоров’я, а також про можливості надання Францією грантів для відновлення критичної інфраструктури, об’єктів енергетики, підприємств та проведення розмінування.

Також Єрмак та Ельброн обговорили гарантії безпеки для України та укладення спільної декларації.

"Нагадав про запрошення від Володимира Зеленського Президенту Еммануелю Макрону та першій леді Франції відвідати Україну й висловив сподівання, що цей важливий і змістовний візит може відбутися вже найближчим часом", - додав голова ОП.

Нагадаємо, Макрон заявив, що грудень буде вирішальним для України у війні. 

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті