У Зеленського розповіли про зміну тактики ракетних ударів РФ і можливі нові цілі окупантів

Російські окупанти змінили тактику застосування ракет проти Україниі і зараз вони прицільно б'ють по цивільним. Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону 1 травня

"Абсолютно очевидно, що певна зміна тактики є. У цьому немає сумнівів, тому що вони завдають прямих ударів саме по цивільних, багатоквартирних будівлях або місцях, де є багато житла цивільного населення", - розповів Подоляк.

За його словами, за допомогою такої тактики ворог хоче спровокувати в країні певні реакції, наприклад, прискорити контрнаступ, щоб Україна не займалася підготовкою, а пішла розлюченою в атаку.

Подоляк додав, що ворог також може намагатися вплинути на мешканців країн Заходу, які під враженням від убивств мирних українців можуть вимагати термінових переговорів.

"Третя причина - вони хочуть зрозуміти, чи можна атакувати не лише за тими траєкторіями, за якими вони атакували взимку і восени, чи можна атакувати в обхід наших систем ППО цивільне населення. І вони дивляться, чи повністю ми закрили небо, чи ні", - додав Подоляк.

При цьому серед можливих причин - спроба росіян зрозуміти, чи буде в них опція зламати українців за допомогою атак на цивільне населення у разі провалу на лінії фронту, додав радник керівника ОП.

Нагадаємо, жертвами ракетного удару 30 квітня по Павлограду Дніпропетровської області стали дві людини.

 

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті