У законопроєкті про фінансування Пентагону буде збережено $300 млн на допомогу Україні

Спікер Палати представників США, республіканець Кевін Маккарті залишить у законопроєкті про фінансування Пентагону положення про допомогу Україні. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The Hill.

Як повідомляється, Маккарті заявив журналістам, що вирішив залишити в документі 300 млн доларів допомоги Україні, коли зрозумів, що в проєкті закону щодо фінансування Державного департаменту та закордонних операцій, також передбачено гроші для Києва.

Спікер сказав, що вилучити допомогу Україні з бюджету Держдепу та закордонних операцій «стає дедалі важче», тому вирішив залишити кошти для України в обох бюджетах.

Наступного тижня Палата представників має провести єдине процедурне голосування стосовно чотирьох законопроєктів про асигнування, зокрема фінансування Пентагону, Державного департаменту та закордонних операцій.

"Це не вирішує проблему, тому що в одному з них є деякі питання, пов'язані з Україною, – сказав Маккарті, маючи на увазі законопроєкт, який стосується Пентагону. – Це стало надто складно зробити, тому ми залишаємо це".

Палата представників може проголосувати за поправки щодо вилучення допомоги Україні з обох документів, якщо законодавці не заблокують обговорення цих поправок.

Маккарті зазначив, що, на його думку, радикальна депутатка від Республіканської партії Марджорі Тейлор Грін і надалі чинитиме процедурні перешкоди в питаннях допомоги Україні.

Зазначається, що законопроєкт про фінансування Пентагону передбачає виділення 300 млн доларів "для надання допомоги, включаючи навчання, обладнання, летальну допомогу, логістичну підтримку, постачання і послуги, зарплати і стипендії, матеріально-технічне забезпечення й розвідувальну підтримку ЗСУ і силам національної безпеки України, а також іншим силам чи групам, визнаним і підконтрольним уряду України, у тому числі урядовим структурам, які беруть участь у протистоянні російській агресії проти України, для заміни будь-якого озброєння або предметів, наданих уряду України з інвентарю Сполучених Штатів".

Як повідомлялося, США призначили спеціального контролера за виділеними Україні коштами. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті