У законопроєкті про фінансування Пентагону буде збережено $300 млн на допомогу Україні

Спікер Палати представників США, республіканець Кевін Маккарті залишить у законопроєкті про фінансування Пентагону положення про допомогу Україні. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The Hill.

Як повідомляється, Маккарті заявив журналістам, що вирішив залишити в документі 300 млн доларів допомоги Україні, коли зрозумів, що в проєкті закону щодо фінансування Державного департаменту та закордонних операцій, також передбачено гроші для Києва.

Спікер сказав, що вилучити допомогу Україні з бюджету Держдепу та закордонних операцій «стає дедалі важче», тому вирішив залишити кошти для України в обох бюджетах.

Наступного тижня Палата представників має провести єдине процедурне голосування стосовно чотирьох законопроєктів про асигнування, зокрема фінансування Пентагону, Державного департаменту та закордонних операцій.

"Це не вирішує проблему, тому що в одному з них є деякі питання, пов'язані з Україною, – сказав Маккарті, маючи на увазі законопроєкт, який стосується Пентагону. – Це стало надто складно зробити, тому ми залишаємо це".

Палата представників може проголосувати за поправки щодо вилучення допомоги Україні з обох документів, якщо законодавці не заблокують обговорення цих поправок.

Маккарті зазначив, що, на його думку, радикальна депутатка від Республіканської партії Марджорі Тейлор Грін і надалі чинитиме процедурні перешкоди в питаннях допомоги Україні.

Зазначається, що законопроєкт про фінансування Пентагону передбачає виділення 300 млн доларів "для надання допомоги, включаючи навчання, обладнання, летальну допомогу, логістичну підтримку, постачання і послуги, зарплати і стипендії, матеріально-технічне забезпечення й розвідувальну підтримку ЗСУ і силам національної безпеки України, а також іншим силам чи групам, визнаним і підконтрольним уряду України, у тому числі урядовим структурам, які беруть участь у протистоянні російській агресії проти України, для заміни будь-якого озброєння або предметів, наданих уряду України з інвентарю Сполучених Штатів".

Як повідомлялося, США призначили спеціального контролера за виділеними Україні коштами. 

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті