У захопленій окупантами школі на Херсонщині весь клас відмовився встати під гімн РФ

На Херсонщині у захопленій окупантами школі діти відмовились встати під гімн РФ. Про це розповів перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський в ефірі "Еспресо" 28 вересня.

За його словами, діти в захопленому РФ навчальному закладі змушені примусово працювати за російськими стандартами. 

"Окупанти постійно включають гімн Росії. Цього разу цілий клас відмовився встати під цей гімн. Батьків викликали до школи, приїжджав представник слідчого комітету, проводилась робота з батьками", - розповів Соболевський.

Якщо така ситуація повториться, буде вирішуватись питання про позбавлення батьківських прав. Батьків попередили, що у такому випадку дітей заберуть до інтернатів на території РФ, каже перший заступник голови Херсонської обласної ради.

"Таких прикладів насправді дуже багато. До прикладу, аграрії відмовляються реєструвати земельні ділянки в російські кадастрові реєстри або переєстровувати власний бізнес за російськими стандартами, не сплачують Росії податки. Земельні ділянки росіяни вважають вільними. Зараз російський аграрний бізнес заходить в регіони і намагається створити "земельний банк" через фермерів, які відмовляються в такій формі працювати з окупантами", - додав Юрій Соболевський.

Як повідомлялося,  на Херсонщині різко почастішали випадки грабежів мирного населення окупантами. 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті