У ВР теперь 401 депутат. Ще один нардеп раптово склав повноваження

Народний депутат Дмитро Шпенов подав заяву про складання депутатських повноважень. Про це повідомив у Фейсбук голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Таким чином, у Верховній Раді залишається 401 народний депутат.

Сам Дмитро Шпенов свого рішення скласти мандат публічно не пояснив. За даними ЧЕСНО, Шпенов був обраний у 2019 році до Верховної Ради як безпартійний самовисуванець за 37 округом (Дніпропетровська область). Він позафракційний, є членом Центральної контрольно-ревізійної комісії партії «Опозиційний блок» та членом Комітету з питань правової політики.

З 2006 до 2007 року Шпенов був депутатом Криворізької міської ради. У 2012 році був обраний до Верховної Ради від «Партії регіонів» за тим самим округом, а у 2007 році — за списком під номером 142. Обидва рази був членом партії.

Як вказує ЧЕСНО, у 2014 році він голосував за «диктаторські закони». До Ради 8-го скликання він обрався як безпартійний самовисуванець за тим самим 37 округом, був членом фракції "Опозиційний блок"

Нагадаємо, раніше вирішив скласти мандат нардеп Єфімов, бо хоче зосередитися на роботі у громаді Краматорська. 

Як повідомлялося, заяву про дострокове припинення повноважень написав народний депутат із фракції "Батьківщина" Данілов. 

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті