У центрі "ЯМаріуполь Запоріжжя" поновили видачу продуктових наборів

Видачу продуктових наборів у центрі "ЯМаріуполь Запоріжжя" поновили  після невеликої перерви. Про це "ОстроВу" повідомили керівниця центру Юлія Дресвяннікова й співробітниця центру Вікторія Лагутіна 17 лютого. 

"Завдяки небайдужим запоріжцям постійно з’являються нові активності для маріупольців. Так, сьогодні вперше відбулося заняття з малювання "Кавові котики", яке влаштувала для відвідувачів центру художниця Світлана Жаховська. Діти разом з батьками вчилися створювати власні полотна з кави", - зазначила Лагутіна. 

Одна з постійних відвідувачок центру підкреслює, що поновлена видача продуктових наборів - справжня турбота про маріупольців.

Зазначається, що допомога для вимушених переселенців – це не тільки про продуктові набори чи грошові виплати. Для багатьох чи не найголовніша потреба - це можливість відчувати, що вони не залишились наодинці зі своїми проблемами. У Запоріжжі з цим допомагають численні громадські організації та волонтерські центри. 

У центрі "ЯМаріуполь Запоріжжя" постійно працює Програма психологічної допомоги, проводяться тренінги для дружин військових. Влаштовано творчі майстер-класи для дітей та дорослих, фітнес, заняття з англійської та української мов, тренінги з психологом - з понеділка по суботу у центрі "ЯМаріуполь Запоріжжя" завжди є чим зайнятися.

У центрі можна звернутися за допомогою до помічника ветерана, юриста та адміністратора ЦНАПу. У сусідньому приміщенні розташували побутовий центр. Там працюють кравчиня, машиністка прання, перукарка, терапевтка та стоматологиня. Пільговим категоріям надають послуги безкоштовно, іншим - за символічну плату. Підстригтися, наприклад, можна за 100 гривень. Часто такими послугами користуються військовослужбовці. 

У Запорізькому центрі зареєстровано понад 4 тисячі маріупольців. 

Уточнюється, що центри "Я.Маріуполь" працюють в багатьох містах України. 

Раніше повідомлялось, що в Запоріжжі планують термомодернізацію 13 освітніх закладів.

Раніше також повідомлялось, що ГО з Луганщини "Майстерня щастя" готує жінок, у тому числі ВПО, до активної участі в управлінні власними громадами.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті