У Стамбулі стартували переговори про продовження «зернової угоди»

У Стамбулі розпочалася зустріч заступників міністрів оборони Туреччини, України, росії та офіційних осіб ООН щодо роботи "зернового коридору". Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Міністерство національної оборони Туреччини. 

“Сьогодні в Стамбулі розпочалася зустріч заступників міністрів оборони Туреччини, росії, України та представників ООН. Ми продовжуємо наші переговори, щоб ця діяльність ("зернового коридору" - ред.) не зупинилася і щоб стабільність зберігалася”, - сказав міністр оборони Туреччини Хулусі Акар.

Міністр наголосив на тому, що Туреччина – єдина країна в світі, яка може підтримувати спілкування і з Україною, і з росією.

“Кожен має побачити, яку практичну цінність це додає як регіональному, так і світовому миру. Завдяки Чорноморській зерновій угоді, яку ми підписали 22 липня, 30 мільйонів тонн зерна було транспортовано нужденним”, - наголосив Акар.

Раніше в Туреччині заявили про відновлення роботи “зернового коридору”. 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті