У Швейцарії розпочали процес конфіскації активів оточення Януковича

Швейцарія ініціювала процедуру конфіскації активів оточення экс-президента втікача Віктора Януковича. Про це 15 лютого повідомила прес-служба уряду Швейцарії.

"Федеральна рада на своєму засіданні 15 лютого вирішила розпочати нові адміністративні процедури конфіскації щодо заблокованих у Швейцарії активів у результаті української революції 2014 року", - йдеться у повідомленні.

Йдеться про активи на загальну суму понад 140 мільйонів доларів. Це активи осіб, пов'язаних, як вважають у Швейцарії, із колишнім президентом України Віктором Януковичем. Мотивом до процедури конфіскації стала підозра у незаконному походженні цих коштів.

Окремо у Федеральній раді зазначили, що це рішення не пов'язане з ухваленими у 2022 році санкціями проти росії. Першу процедуру було запущено у травні 2022 року: вона стосувалася конфіскації близько 100 мільйонів франків. Потім було розпочато процедуру конфіскації ще приблизно 30 мільйонів франків.

"Активи залишаться заблокованими до винесення швейцарською юстицією остаточного рішення про конфіскацію. Якщо ці активи будуть остаточно конфісковані, то буде проведено їхню реституцію на користь українського населення в рамках міжнародної угоди", - зазначили в уряді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що швейцарський банк Credit Suisse заморозив російські активи майже на 19 мільярдів доларів.

Статті

Світ
16.04.2024
09:07

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Донбас
14.04.2024
18:21

Нове видання обіцяє жителям "ДНР/ЛНР" новини про кішку, яка народила кошенят, і нефарбований паркан. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу були традиційно нудними. Численні близькі до місцевої влади Телеграм-канали слідом за офіційними джерелами масової пропаганди цитували політиків чужої країни і на честь 12 квітня тиражували нічим не підкріплені...
Країна
12.04.2024
15:51

Іпотечна програма "єОселя": шанс на житло, який не всім по кишені

Головна особливість програми – це можливість придбати житло в іпотеку під 3-7% терміном на 20 років з мінімальним внеском 20%. Подібних умов ще ніколи не було на іпотечному ринку України, тому не дивно, що програма користується популярністю.
Всі статті