У Швейцарії розпочали процес конфіскації активів оточення Януковича

Швейцарія ініціювала процедуру конфіскації активів оточення экс-президента втікача Віктора Януковича. Про це 15 лютого повідомила прес-служба уряду Швейцарії.

"Федеральна рада на своєму засіданні 15 лютого вирішила розпочати нові адміністративні процедури конфіскації щодо заблокованих у Швейцарії активів у результаті української революції 2014 року", - йдеться у повідомленні.

Йдеться про активи на загальну суму понад 140 мільйонів доларів. Це активи осіб, пов'язаних, як вважають у Швейцарії, із колишнім президентом України Віктором Януковичем. Мотивом до процедури конфіскації стала підозра у незаконному походженні цих коштів.

Окремо у Федеральній раді зазначили, що це рішення не пов'язане з ухваленими у 2022 році санкціями проти росії. Першу процедуру було запущено у травні 2022 року: вона стосувалася конфіскації близько 100 мільйонів франків. Потім було розпочато процедуру конфіскації ще приблизно 30 мільйонів франків.

"Активи залишаться заблокованими до винесення швейцарською юстицією остаточного рішення про конфіскацію. Якщо ці активи будуть остаточно конфісковані, то буде проведено їхню реституцію на користь українського населення в рамках міжнародної угоди", - зазначили в уряді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що швейцарський банк Credit Suisse заморозив російські активи майже на 19 мільярдів доларів.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті