У селах і на прифронтових територіях можуть з’явитися мобільні аптеки

У селах і на прифронтових територіях, де відсутні стаціонарні аптечні пункти, можуть з’явитися мобільні аптеки. Про це повідомляє Мінреінтеграції у своєму телеграм-каналі 26 грудня.

"У разі запровадження мобільних аптек вони зможуть функціонувати у сільській місцевості, де відсутні стаціонарні аптечні пункти. Також такі аптеки працюватимуть, зокрема, на прифронтових територіях, де наразі суттєво зруйнована медична й аптечна інфраструктура", - зазначили у Мінреінтеграції.

На спеціальній нараді міністерства основна увага була приділена питанню отримання АТ "Укрпошта" ліцензії на реалізацію медичних препаратів, адже право створювати подібні мобільні аптеки є виключно у ліцензованих підприємств.

"Надання поштовому оператору такого права зможе розв’язати проблему доступних ліків на 100% території України вже у першій половині 2024 року", - зазначили у міністерстві.

Повідомляється, що у випадку реалізації цієї ініціативи планується:

  1. Відкриття ліцензованих складів на ключових сортувальних об’єктах Укрпошти (Київ, Львів, Харків, Одеса, Хмельницький), що дасть змогу забезпечити доставку ліків до будь-якого населеного пункту країни вже наступного дня.
  2. Забезпечення запасу 10 тисяч найменувань лікарських засобів.
  3. Інтеграція з програмою "Доступні ліки".

У мобільних аптечних пунктах діятимуть аналогічні правила відпуску лікарських засобів, як і в стаціонарних аптеках. Усі рецептурні препарати видаватимуться виключно за рецептом.

Як повідомлялось раніше, громадами Донеччини їздять мобільні бригади лікарів і роблять щеплення у прифронтових селах.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті