У росії змінюють правила військового обліку, запроваджують електронні повістки і посилюють боротьбу з ухилянтами

У росії Держдума готується до ухвалення нового закону, який змінить правила військового обліку. Вводяться єдиний реєстр, електронні повістки, а заходи проти ухильників будуть посилені. Про це пишуть росЗМІ з посиланням на голову комітету нижньої палати парламенту з оборони Андрія Картаполова.

За його словами, нова система потребуватиме створення єдиного реєстру військовозобов'язаних, який буде організовано на базі державно-інформаційного ресурсу, що "зробить усю систему військового обліку прозорою, а відомості актуальними".

"Крім того, цим законопроектом передбачається внесення змін до порядку оповіщення громадян. Ми пропонуємо зберегти традиційні способи оповіщення - через паперові повістки та роботодавця. Також запроваджуються оповіщення рекомендованими поштовими відправленнями та пропонується можливість дублювати ці повістки в електронному вигляді. При цьому військовозобов'язаний може отримати їх через особистий кабінет, "Держпослуги" або в МФЦ", - розповів росчиновник.

При цьому проходження медкомісії та професійного відбору необхідно буде здійснювати в результаті особистої явки після отримання повісток.

Він також додав, що для тих, хто ухиляється від виконання військових обов'язків, буде передбачено низку "забезпечувальних заходів".

"Якщо людина не отримує повістку або вдає, що її не отримує, вона буде зобов'язана під час наступного призову протягом двох тижнів добровільно з'явитися до військкомату. Якщо вона цього не зробить, то їй за цифровим підписом військового комісара надсилається повідомлення про те, що запроваджується обмеження на виїзд і попередження, що будуть інші обмежувальні заходи. Якщо він знову не з'явиться, то через 20 днів цей військовозобов'язаний може втратити можливість керування транспортним засобом, укладати угоди з нерухомістю, реєструвати ІП, брати кредити, позики тощо", - розкрив деталі Картаполов.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті