У російському "Сколково" заявили про хакерську атаку - низка серверів "інноваційного фонду" досі недоступна

Російський інноваційний фонд "Сколково" в ніч на 29 травня зазнав хакерської атаки. Про це заявили офіційні представники Фонду.

"У ніч із 28 на 29 травня інфраструктура Фонду "Сколково" зазнала хакерської атаки. Зловмисники отримали частковий доступ до низки інформаційних систем і мережевих ресурсів. Зокрема, було зламано файлообмінник, розташований на фізичних потужностях Фонду", - заявили у пресслужбі.

Ба більше, наразі росіяни досі не відновили свій доступ до низки "публічних інформаційних ресурсів" - ідеться про сайт sk.ru та онлайн-сервіси. Ведеться активна робота з відновлення працездатності інфраструктури Сколково.

Також представники Сколково заявили, що відповідальність за цей злам на себе взяла організація, яка представилася "українським кіберфронтом".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що хакери зламали базу даних викрадачки українських дітей.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті