У РНБО роз'яснили, чому вибори під час війни неможливі

Наразі вибори в Україні провести неможливо як мінімум тому, що кожен, хто наразі знаходиться за кордоном та в окопах, має право віддати свій голос, а організувати виборчий процес під час вибухів, складно. Про це в ефірі "1+1" заявив секретар РНБО Олексій Данілов. 

"Зараз нам ще насувають - давайте проводити під час війни вибори. Я можу сказати: як тільки агітатори зайдуть в окопи - ми програємо. Не може агітація бути в окопах, а наші люди наразі перебувають в окопах. А завдання держави доволі просте - забезпечити голосування кожного і кожній", - зазначив він.

Крім того, за словами Данілова, не слід забувати про право голосування для тих, хто наразі знаходиться за кордоном.

"А ті хто за кордоном? Людям, які починають давати нам поради треба розуміти, що треба жити в наших реаліях, а не в реаліях, де все добре, немає вибухів", - додав секретар РНБО.

Нагадаємо, у "Слузі народу" задумалися про вибори наступного року. 

Як повідомлялося, у сенаті США закликали допомогти Україні провести вибори під час війни. 

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті