У Петербурзі антивоєнну активістку і Тараса Шевченка звинуватили в "дискредитації російської армії"

Суд у російському Петербурзі відправив 18-річну Дарину Козирєву до СІЗО до 25 квітня за наклеєний на пам'ятник Тарасу Шевченку плакат із фрагментом його вірша. Про це пише ТК "ASTRA".

Дівчині інкримінують кримінальну статтю "про дискредитацію армії". Дарину Козирєву затримали 24го лютого 2024 року через наклеєний на пам'ятник Тарасу Шевченку плакат із фрагментом тексту з вірша Шевченка "Заповіт": "Поховайте та вставайте,Кайдани порвітьІ ворожою злою кров'ю волю окропіть!"

У грудні минулого року на Козирєву склали протокол за адміністративною статтею про "дискредитацію" армії. Їй закинули пост березня 2022 року з міркуваннями про нові статті КК про військові "фейки" і дискредитацію, а також про імперіалістичну природу війни. Після цього її відрахували із СПбДУ.

Ще раніше, у грудні 2022 року 17-річну Дарину, яка на той момент навчалася в школі, затримали в Петербурзі за напис "Вбивці, ви розбомбили його. Іуди" на серці з написом "Маріуполь". Щодо 11-класниці порушили адміністративну справу про "дискредитацію" армії РФ і відпустили під зобов'язання про явку. 

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті