У МЗС запропонували країнам G7 розглянути спільну політику виробництва зброї

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який узяв участь у міністерському засіданні "Великої сімки" у Брюсселі на запрошення Японського головування, звернув увагу колег на пріоритетність подальшої військової підтримки України та нарощування обсягів спільного виробництва зброї та боєприпасів. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" 8 листопада. 

"Час створити спільний простір оборонних індустрій держав-членів "Групи семи", Європейського Союзу та держав-кандидатів на членство в ЄС. Оборонні індустрії - це м’язи вільного світу, і ми маємо їх накачати якомога швидше. Цього потребує реальність. Я закликаю вас розглянути спільну політику виробництва та постачання зброї", - заявив Кулеба.

Міністр нагадав про проведення у вересні в Україні Міжнародного форуму оборонних індустрій, у якому взяли участь 252 провідні оборонні компанії з понад 30 країн світу, та закликав співрозмовників активно заохочувати оборонні компанії у своїх країнах до співпраці з українськими партнерами та спільного оборонного виробництва.

У МЗС України зазначають, що міністри закордонних справ країн G7 висловили беззастережну підтримку України.

Кулеба висловив удячність країнам G7 за підтримку України в боротьбі проти російської агресії та наголосив на пріоритетній важливості спільної роботи над подальшим просуванням української Формули миру. 

"Закликаю вас разом посилити зусилля з просування Формули миру президента Зеленського, розширення географії її підтримки. Відновлення принципів Статуту ООН і створення ефективних механізмів запобігання війнам - в інтересах усіх держав", - наголосив міністр. 

Нагадаємо, Україна разом із Rheinmetall утворили спільне підприємство. 

Як повідомлялося, у РНБО розповіли, де виробляються українські ракети. 

Також повідомлялося, що Україна і США почнуть виробляти системи ППО на український території. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті