У МЗС Угорщини заявили, що блокуватимуть подальшу допомогу ЄС Україні "з трьох причин"

Угорщина заблокує черговий транш фінансової допомоги ЄС Україні в розмірі 500 мільйонів євро і не підтримуватиме подальші санкції проти росії. Про це на брифінгу у Відні 17 травня сказав голова МЗС Угорщини Петер Сіярто, передає Еспрессо з посиланням на  Bloomberg.

"Справедливо сказати, що з нас вистачить", – сказав він і перелічив три причини, які стали основою для рішення Угорщини. 

Серед них рішення України додати OTP Bank Nyrt. , найбільшого кредитора Угорщини, до списку компаній, які продовжують вести бізнес у Росії. 

Сіярто також заявив, що Україна нібито обмежує права на освіту етнічних угорців на Закарпатті. Наостанок він вказав на повідомлення Washington Post, згідно з яким президент Володимир Зеленський нібито говорив про підрив трубопроводу "Дружба", який постачає нафту з Росії в Угорщину через Україну.

"Я хочу чітко пояснити, що поки Україна тримає OTP у своєму списку міжнародних спонсорів війни, ми не можемо підтримувати рішення, які вимагають нових економічних і фінансових жертв з боку Європейського Союзу та його держав-членів", — сказав Сійярто.

"Те саме стосується санкцій", – додав він.

Нагадаємо, в уряді Угорщини вважають, що НАТО і Європейський Союз де-факто стали так званою "стороною" у російсько-українській війні через те, що надають Києву підтримку в боротьбі з агресією.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті