У МЗС Китаю розповіли про позицію, яку Сі Цзіньпін буде демонструвати під час візиту до росії

Голова КНР Сі Цзіньпін під час візиту до росії наступного тижня відстоюватиме «об’єктивну й неупереджену» позицію Китаю щодо російсько-української війни й просуватиме необхідність мирного врегулювання. Про це 17 березня заявив речник МЗС Китаю Ван Веньбін, - передає Укрінформ із посиланням на CNN.

«Пропозиція Китаю зводиться до однієї тези, яка полягає в тому, щоб закликати до миру та сприяти переговорам», - сказав Ван.

Поїздка Сі до москви відбудеться в той час, коли Пекін намагається представити себе нейтральним посередником у війні росії проти України, зберегти свої «відносини без меж» із рф та відновити зв’язки із Заходом.

Водночас західні офіційні особи скептично оцінюють ефективність участі Китаю в урегулюванні й висловлюють стурбованість тим, що Китай може розглядати можливість надання росії летальної військової допомоги, попри постійні заперечення Пекіна.

Щодо цього речник МЗС сказав, що Китай завжди займав «розважливу й відповідальну» позицію та контролював експорт військових і цивільних товарів подвійного призначення відповідно до чинного законодавства.

За його словами, економічне і торговельне співробітництво між Китаєм і рф є «відкритим та прозорим».

Як повідомлялося, Сі Цзіньпін 20-22 березня відвідає РФ на запрошення путіна.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті