У Москві завантажили в автозаки журналістів, які знімали протестуючих проти "СВО" дружин мобілізованих

У Москві на Красній площі затримали і завантажили в автозаки журналістів, які знімали покладання дружинами мобілізованих квітів до могили невідомого солдата в рамках акції "Шлях додому". Про це повідомляють російські Телеграм-канали 3 лютого. 

Як повідомляється, журналістів, які знімали акцію, без пояснення причин помістили в автозаки і вивезли з Красної площі.  

За повідомленнями російських Телеграм-каналів, загалом на акцію "Шлях додому" зібралося близько 200 осіб.  Напередодні дружини та інші родичі мобілізованих вимагали в соцмережах проведення ротації на передовій, а також виступали за загальну демобілізацію та закінчення СВО.

Водночас, як повідомляють росЗМІ, прокуратура Москви попередила 3 лютого учасників акції про відповідальність за заклики та участь у неузгоджених акціях

"Зазначений масовий захід з органами виконавчої влади міста в установленому законом порядку не погоджено. Прокуратура Москви застерігає, що як організація неузгодженого заходу, так і участь у ньому тягнуть за собою встановлену російським законодавством відповідальність", - йдеться в заяві московської прокуратури. 

Як повідомляється, загалом було затримано 27 осіб. Серед затриманих виявилися також родичі мобілізованих, які брали участь в акції "Шлях додому".

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті