У Києві провели акцію на підтримку захисників з Маріупольського гарнізону, які вже 500 днів у російському полоні

На Майдані Незалежності в Києві 27 серпня відбулась мирна акція на підтримку Маріупольського гарнізону. Вона мала нагадати про оборонців Маріуполя, які вже 500 днів перебувають у російському полоні, - пише Суспільне.

Акція ініційована родинами військовополонених прикордонників Маріуполя. Кожен такий захід – це заклик до всього цивілізованого світу не забувати про українських полонених. На мирну акцію зібралося близько 200 людей.

Одна з учасниць акції, Наталія Матвійчук, розповіла історію свого брата Артема.

"Артем став прикордонником за покликом серця. Для нього війна почалася з першим відібраним сантиметром української землі. Він хотів жити у вільній країні й знав, що завжди, за цю мрію, платять життям. Артем ризикував безліч разів задля безтурботного життя кожного з нас. Один рік, три місяці й одинадцять днів він перебуває у полоні. Попри все, я маю віру у нашу зустріч і за цю віру я дякую кожному воїну, хто в саме цей час боронить Україну", — сказала Наталія Матвійчук.

Ще одна жінка, яка не захотіла назватися, але була присутня на мирній акції, сказала, що її син знаходиться в російському полоні. За її словами, такі акції відбуваються не вперше і ставлять за мету привернення уваги світової спільноти до України.

"Щоб у нас припинилася ця війна, яка знищує українську націю. І щоб повернули наших рідних з полону: дітей, синів, батьків", — сказала жінка.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті