У Кривому Розі завдяки взаємодії активістів з владою облаштовано пандуси для укриттів та відкрито автошколу для для людей з інвалідністю

У Кривому Розі на Дніпропетровщині представники місцевої влади разом з головами громадських об’єднань осіб з інвалідністю підвели підсумки роботи у 2023 році зі створення в місті безбар’єрного простору для маломобільних громадян і розробили подальші плани з цього питання на 2024 рік. Про це повідомляє Криворізька міська рада. 

Як повідомляється, незважаючи на складні обставини під час подолання  наслідків воєнного конфлікту в місті проведено певну роботу зі створення безбар’єрного простору для маломобільних громадян, у тому числі осіб з інвалідністю.  

Зокрема, було оновлено рухомий склад автобусів масового перевезення населення, устаткованих зручностями для осіб з інвалідністю – придбано 10 спеціалізованих автобусів великої місткості.

На базі Криворізького навчально-наукового інституту Донецького державного університету внутрішніх справ відбулося відкриття першої на Криворіжжі автошколи для людей з інвалідністю.  Завдяки цьому,  Кривий Ріг став першим необласним містом, де забезпечено таке інклюзивне навчання. 

Коштом Криворізької міської територіальної громади виділено 2, 0 млн. грн на придбання спеціалізованого автомобіля, предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю для облаштування аудиторій автошколи.

Також було зкуплено для освітніх закладів, де є найпростіші укриття,   10 підйомників для пересування осіб на кріслах колісних. У 2024 році заплановано закупити ще 121 підйомник.

Також було приділено особливу увагу  пристосуванню захисних споруд цивільного захисту відповідно до потреб маломобільних громадян, в рамках виділених асигнувань (677 захисних споруд, у тому числі – 343 найпростіших укриттів, з них 33 – облаштовані елементами безперешкодного доступу:   пандусами,  підйом- никами тощо).

Була проведена робота зі створення безперешкодного доступу для людей з інвалідністю різних нозологій на тротуарах, проїжджій частині під час їх ремонту в ряді районів міста.

Як зазначають у міськраді, все це стало можливим завдяки співпраці посадових особи структурних підрозділів виконкому Криворізької міської ради, виконкомів районних рад із   громадськими об’єднанями осіб з інвалідністю та урахуванням їх пропозицій. 

Як повідомлялося, на Дніпропетровщині понад 3,7 тисяч сімейних лікарів і медсестер пройшли навчання з надання первинної психологічної допомоги. 

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті