У Корбана забрали паспорт на кордоні України

У бізнесмена і глави оборонного штабу міста Дніпро Геннадія Корбана вилучили паспорт під час проходження митного контролю. Причина — позбавлення громадянства. Цю інформацію вдень, 22 липня, сам Корбан підтвердив у листуванні виданню «Бабель».

На запитання, на якому саме пропускному пункті це сталося і що він робитиме далі, Корбан не відповів.

Як пише "УП", Корбан приїхав з території Польщі на пропускний пункт "Смільниця".

Наразі Корбан перебуває на кордоні. Прикордонники заявили йому, що його українське громадянство припинене, проте не показали жодних підтверджуючих документів.

За словами адвоката Корбана Андрія Йосипова, на кордон прибули представники інших силових відомств.

Речник Держприкордонслужби заявив, що "під час оформлення громадян на кордоні дії інспекторів прикордонної служби відбуваються виключно в межах норм чинного законодавства, що регламентує перетин державного кордону". 

"Я не володію інформацією про перетин, або спроби перетину кордону третіми особами. Розголошення такої інформації заборонено законодавством", - сказав речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Як повідомлялось, 20 липня у ЗМІ повідомили, що президент України Володимир Зеленський "таємним" указом позбавив громадянства олігархів Ігоря Коломойського, Вадима Рабіновіча, а також бізнесмена Геннадія Корбана. Наступного дня зʼявилася копія указу Зеленського щодо позбавлення громадянства Коломойського та ряду інших осіб.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті