У ЕС поки не узгодили 12-й пакет санкцій проти Росії. Австрія захотіла "перевірку"

Посли ЄС у вівторок не змогли домовитися про спільну позицію щодо 12-го пакету санкцій проти Росії через позицію Австрії, яка захотіла провести юридичну експертизу нового пакету перед його погодженням. Про це повідомляє австрійське інформагентство АРА з посиланням на неназваних "офіційних представників ЄС", - пише "Укрінформ".

 "ЄС стоїть на порозі фіналізації 12-го пакету санкцій проти Росії. Посли ЄС не змогли домовитися про спільну позицію у вівторок ввечері через Австрію. Австрія не блокує пакет, вона зареєструвала "застереження про перевірку", - йдеться у повідомленні.

Як пояснює агентство, це означає, що перед тим, як буде досягнуто остаточної згоди, має відбутися юридична експертиза нового пакету санкцій з боку міністерства закордонних справ і федеральної канцелярії Австрії.

"Мета полягає в тому, щоб представити доопрацьований пакет главам держав і урядів ЄС на їхньому саміті в Брюсселі в четвер і п'ятницю. Очікується, що пакет міститиме подальші заборони на експорт та імпорт товарів, а також додасть більше людей і компаній до списку санкцій. Заборона на імпорт алмазів з Росії також, ймовірно, буде включена", - зазначається у повідомленні.

Видання нагадало, що Україна розраховує на ухвалення Європейським Союзом 12-го пакету санкцій проти Росії до Різдва і сподівається, що він включатиме більш жорсткі обмеження на граничну ціну на нафту та заходи, спрямовані проти спроб Росії обминути санкції ЄС.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті