У "ДНР" визнали, що із зарплатами шахтарів знову виникли проблеми. "Ця частина роботи переноситься на літо" 

Виплата обіцяних шахтарям "ДНР" боргів із заробітної плати відкладається, можливо, до вересня. Це випливає з повідомлення в ТК Андрія Черткова, російського чиновника, який називає себе "першим заступником голови уряду".

"Я розумію, що люди, практично 5 місяців без зарплати. У травні ми планували передачу шахт інвесторам, планували, що з травня підприємства будуть виплачувати зарплату вже спільно з інвесторами. Але у зв'язку з перехідним періодом, який пов'язаний із майновими питаннями, із передачею майна підприємств інвесторам, ця частина роботи з інвесторами переноситься, думаю, на літо", - написав він.

"Перший заступник голови" повідомив, що "ми спільно з вугільними підприємствами починаємо опрацьовувати питання, готувати документи, необхідні для виплати зарплати гірникам до вересня місяця". 

Раніше російський чиновник запевняв, що питання з погашенням боргів із зарплати шахтарям "ДНР", яку вони не отримували від початку 2023 року, вирішено позитивно. Однак у коментарях до його дописів люди пишуть, що обіцяних грошей досі не отримали. "Так ви на тому тижні ж обіцяли???? І говорили теж саме. Вже смішно читати це знущання над людьми!!!! Віддайте борги! Ми вже в боргах як у шовках", - обурюються гірники та їхні родини.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті