У "ДНР" скаржаться на дефіцит кадрів на шахтах - гірників переманюють до Росії

На шахтах окупованої частини Донецької області спостерігається серйозна нестача робочої сили. Про це розповів Георгій Янков, який називає себе "головою макіївської територіальної профспілки працівників вугільної промисловості ДНР" в інтерв'ю одному з сепаратистських Телеграм-каналів.

Серед причин кадрового голоду він назвав низькі зарплати та, як наслідок, відтік гірників на вугільні підприємства РФ.

"Щоб реанімувати вугільну галузь Донбасу, потрібно повернути гірників", - заявив він.

"Із зарплатами проблема, а тут конкретна пропозиція від Росії і багато хто поїхав. Ми почали втрачати найголовніше - трудові ресурси", - нарік він.

Як результат, за словами "профспілкового лідера", у "ДНР" були змушені закривати шахти і концентрувати виробництво на тих, які вдалося зберегти.

Як повідомлялося раніше, Янков прогнозує, що через відсутність грошей на окупованій частині Донецької області припинять роботу найбільші шахти регіону, у тому числі шахти імені Засядька та Скочинського.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті