У Чехії вітають видачу Міжнародним кримінальним судом ордера на арешт путіна

Міністерство закордонних справ Чехії вітає той факт, що Міжнародний кримінальний суд (МКС) у Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Путіна і зробив це за короткий термін. Про це заявив міністр закордонних справ Ян Ліпавскі, повідомляє "Чеське радіо".

За словами Ліпавські, путін несе відповідальність за військові злочини та злочин агресії.

Президент Чехії Петр Павел назвав правильним рішення Міжнародного карного суду про видачу ордера на арешт путіна. За його словами, не можна допускати викрадення дітей.

Видача ордера на арешт путіна за підозрою у військових злочинах показує, наскільки жорстоко і всупереч міжнародному порядку росія діє в Україні, заявив прем'єр-міністр Петр Фіала у мережі Twitter.

«Не брехатимемо самим собі. Ордер на арешт неможливо застосувати. Путіна, мабуть, усуне його наступник. Однак тяжкі злочини мають бути додатково розслідувані, мають бути зібрані докази та свідчення. Люди, які займають ключові посади в РФ, будуть також покликані понести відповідальність за цю непотрібну війну», - заявив тіньовий міністр закордонних справ Ярослав Бжох.

Як повідомлялося, Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт російського диктатора путіна. Крім путіна, ордер також був виданий на ім'я уповноваженої при президентові росії з прав дитини Марії  Львової-Бєлова. Її також підозрюють у незаконній депортації українських дітей на територію росії.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті