У Чехії призначать координатора з адаптації та інтеграції українських біженців

Чеський уряд 15 лютого розгляне кандидатуру на нову посаду – координатора з адаптації та інтеграції українських біженців. Про це повідомляє "Чеське радіо" із посиланням на інформагентство ČTK.

Наголошується, що нову посаду може обійняти нинішній уповноважений з прав людини Клара Шимачкова-Лауренчикова.

Координатор займатиметься стратегічною групою з адаптації та інтеграції українських біженців, а також координуватиме взаємодію між міністерствами, регіональною владою та громадськими організаціями.

Шимачкова-Лауренчикова повідомила, що група з адаптації займатиметься такими питаннями як житло, освіта та умови життя для вразливих категорій біженців, які страждають на захворювання, літніх.

Ряд програм призначений дітям та молоді. Згідно з дослідженням агентства PAQ Research, 10% українських дітей не відвідують у Чехії початкову школу. Шимачкова-Лауренчикова додала, що для середньої школи цей показник становить 60%.

«У співпраці з регіонами нам потрібно вирішувати такі питання як превентивні заходи щодо протидії трудовій та сексуальній експлуатації», – наголосила уповноважена з прав людини. Одним із напрямків стане лікування поранених та посилення допомоги при лікуванні психологічних травм, завданих війною.

У повідомленні нагадується, що за рік, що минув від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну, Чехія видала українцям понад 488 200 віз тимчасового захисту. Віза дозволяє користуватися системою охорони здоров'я та освіти, а також надає вільний доступ на ринок праці. Більшість біженців з України становлять жінки та діти.

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті