У Чехії пройдуть навчання 4000 українських військових

До кінця 2023 року Чехія планує провести навчання 4000 українських військовослужбовців. Про це сказав директор секції управління оборонної політики та стратегії Міноборони Чехії Ян Йіреш, - повідомляє "Чеське радіо".

"Україні також потрібні підготовлені солдати. Охочих боротися там достатньо. Українське суспільство відрізняється високим ступенем мотивації протистояти російській агресії... На цій ниві Чеська Республіка дуже активна. До кінця цього року ми плануємо провести навчання 4000 українських військовослужбовців. Це дуже важлива частина загального пакету нашої та західної допомоги Україні", - сказав Ян Йіреш.

"Справа зовсім не така, що ми вирушаємо на склади і відправляємо в Україну все, що тільки знайдемо. Допомога різноманітна - підготовка військовослужбовців, комерційні поставки... Зрештою і чеська громадськість за допомогою різних неурядових організацій продовжує збирати кошти на військову підтримку України. Нами постачається не лише те, що є в запасі чеської армії", - додав представник Міноборони Чехії.

Як повідомлялося, Словаччина та Чехія готові передати Україні 30 танків Leopard 2.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті