У британській розвідці вважають, що конфлікт Пригожина з керівництвом армією РФ вступив у фінальну фазу

Керівник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин відмовився підписувати контракти з російським військовим відомством, попри розпорядження путіна. Ключовою датою стане 1 липня. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як наголошується у зведенні, 10 червня 2023 року міноборони росії вимагало, щоб члени формувань найманців, таких як група "Вагнер", підписували контракти безпосередньо з військовим відомством, що було схвалено президентом путіним по телебаченню 13 червня.

За даними британської розвідки, протягом кількох місяців власник компанії "Вагнер" Євген Пригожин піддавав уїдливій критиці керівництво міноборони, але підкорявся владі путіна.

Однак 14 червня Пригожин заявив, що "ніхто з бійців "Вагнера" не готовий знову йти шляхом ганьби. Тому вони не підписуватимуть контракти".

"Риторика Пригожина перетворюється на виклик ширшим верствам російського істеблішменту. 1 липня 2023 року крайній термін для підписання контрактів найманцями, ймовірно, стане ключовою точкою в конфлікті", - зазначають у Міноборони Британії.

Нагадаємо, Пригожин заявив, що не впевнений, що ПВК "Вагнер" повернеться на фронт в Україну

Як повідомлялося, у росії власник ПВК "Вагнер" Пригожин за популярністю обганяє путіна. 

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті