Цілодобовий доступ до укриттів у Києві зробили обовʼязковим - Кличко

Комісія Київської міської ради з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення про цілодобовий доступ до укриттів. Про це у Телеграмі повідомив Київський міський голова Віталій Кличко.

“Ухвалене рішення про цілодобовий доступ до укриттів - обовʼязкове до виконання всім установам і закладам. Обовʼязкове для контролю всіма відповідальними службами. Також до контролю за доступом буде долучена громадськість. Всі небайдужі можуть доєднатися і стати інспекторами громадського контролю.  Звертатися потрібно до Департаменту муніципальної безпеки", - зазначив він. 

"Патрульна поліція, і ми за це вдячні, допоможе перевіряти доступність укриттів під час повітряної тривоги в комендантську годину. Також Київрада, на найближчому позачерговому засіданні, яке відбудеться 8 червня, звернеться до парламенту. Щодо встановлення відповідальності, в тому числі, приватних власників приміщень укриттів, - за недопуск людей та неналежну роботу укриттів", - додав мер столиці.

Також він звернувся до мешканців столиці.

"Ворог зараз обстрілює столицю балістичними ракетами. Коли тривога може пролунати  за лічені хвилини. Якщо ви розумієте, що так швидко не дійдете до укриття, дотримуйтеся правила двох стін у помешканні. Міська влада посилює контроль за роботою укриттів, так, питання є. І будемо працювати", - підсумува Кличко.

Як повідомлялося, у ніч на 1 червня російські війська обстріляли Київ ракетами "Іскандер". Унаслідок цієї атаки загинули троє людей, які намагалися потрапити в укриття поліклініки, але воно виявилось зачиненим.

Мер Києва Віталій Кличко ініціював відсторонення від виконання обов'язків голову Деснянської райдержадміністрації Дмитра Ратникова.

Трьох посадовців та охоронця медзакладу затримано у зв’язку із загибеллю людей через закрите укриття у Києві. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті