Трьом окупаційним чиновникам з Луганщини загрожує до 10 років позбавлення волі

За матеріалами СБУ до 10 років позбавлення волі загрожує трьом окупаційним чиновникам з Луганщини. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в м. Сєвєродонецьк на своїй сторінці у Facebook 31 серпня. 

"Слідчі СБУ задокументували протиправну діяльність ще трьох пособників окупаційного режиму, які співпрацюють з ворогом на різних посадах у створених загарбниками владних структурах, – сказано в повідомленні. –  Серед них – луганчанин, очільник так званого "управління забезпечення життєдіяльності міста" в окупаційній "адміністрації міста Луганська".

Зазначається, що мова йде про колишнього директора луганського ДКП "Центрожилком" Сергія Шатохіна, який після подій 2014 року підтримав російську агресію. Згодом чиновник отримав керівну посаду у міській "адміністрації". Наразі він виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, взаємодіє з державними посадовцями рф, бере активну участь у пропагандистських заходах окупаційних медіа. СБУ завершила формування доказової бази його колабораційної діяльності та скерувала до суду матеріали кримінального провадження за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Також вже перебувають на розгляді в судових органах обвинувальні матеріали щодо двох мешканок Старобільського району. Одна із них прислужує окупантам на посаді "начальника відділу життєзабезпечення села Нижня Покровка" в рашистській "адміністрації Старобільського району ЛНР". Друга очолює незаконно створене "управління бухгалтерського та фінансового забезпечення адміністрації Біловодського району ЛНР".

"Правопорушників оголошено у розшук", – сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що "начальник" з "адміністрації" Луганська Шатохін отримав підозру.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті