Трьом окупаційним чиновникам з Луганщини загрожує до 10 років позбавлення волі

За матеріалами СБУ до 10 років позбавлення волі загрожує трьом окупаційним чиновникам з Луганщини. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в м. Сєвєродонецьк на своїй сторінці у Facebook 31 серпня. 

"Слідчі СБУ задокументували протиправну діяльність ще трьох пособників окупаційного режиму, які співпрацюють з ворогом на різних посадах у створених загарбниками владних структурах, – сказано в повідомленні. –  Серед них – луганчанин, очільник так званого "управління забезпечення життєдіяльності міста" в окупаційній "адміністрації міста Луганська".

Зазначається, що мова йде про колишнього директора луганського ДКП "Центрожилком" Сергія Шатохіна, який після подій 2014 року підтримав російську агресію. Згодом чиновник отримав керівну посаду у міській "адміністрації". Наразі він виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, взаємодіє з державними посадовцями рф, бере активну участь у пропагандистських заходах окупаційних медіа. СБУ завершила формування доказової бази його колабораційної діяльності та скерувала до суду матеріали кримінального провадження за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Також вже перебувають на розгляді в судових органах обвинувальні матеріали щодо двох мешканок Старобільського району. Одна із них прислужує окупантам на посаді "начальника відділу життєзабезпечення села Нижня Покровка" в рашистській "адміністрації Старобільського району ЛНР". Друга очолює незаконно створене "управління бухгалтерського та фінансового забезпечення адміністрації Біловодського району ЛНР".

"Правопорушників оголошено у розшук", – сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що "начальник" з "адміністрації" Луганська Шатохін отримав підозру.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті