Сили оборони за добу взяли участь у 30 бойових зіткненнях і знищили 5 складів боєприпасів ворога

Сили оборони минулої доби взяли участь у 30 бойових зіткненнях у Донецькій і Луганській областях, а також знищили п'ять складів із боєприпасами росіян. Про це 8 червня в ранковому зведенні повідомив Генштаб ЗСУ.

"Противник і далі зосереджує основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом минулої доби відбулося 30 бойових зіткнень", - повідомили українські військові.

Крім цього, росіяни протягом доби завдали п'ять ракетних і 48 авіаційних ударів, а також здійснили 70 обстрілів із РСЗВ. На жаль, унаслідок цих ударів є постраждалі серед мирних жителів. Також у Генштабі зазначили, що по всій Україні зберігається високий ризик авіаційних і ракетних ударів.

Своєю чергою українські пілоти за добу завдали 23 удари по районах зосередження особового складу і чотири - по зенітно-ракетних комплексах противника. Також у повітрі вдалося знищити чотири ворожі безпілотники-розвідники.

"Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби вразили 4 пункти управління, 9 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 5 складів боєприпасів, 2 зенітно-ракетні комплекси та 1 радіолокаційну станцію противника", - йдеться у зведенні.

Нагадаємо, напередодні вечорів повідомлялося, що Сили оборони на Донбасі брали участь у 21 бойовому зіткненні.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті