Сили оборони за добу відбили близько 30 атак і знищили 2 склади боєприпасів росіян

Сили оборони України за добу відбили близько 30 атак і знищили два склади боєприпасів окупантів. Про це 8 травня у вечірньому зведенні повідомив Генштаб ЗСУ.

"Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках - ворог здійснив близько 30 атак. Ведуться важкі бої за міста Бахмут і Мар'їнка", - повідомили українські військові.

Крім цього, росіяни також продовжують вести обстріли українських територій. Так, за цю добу противник завдав 11 ракетних і 59 авіаційних ударів, а також 76 разів обстрілював Україну з РСЗВ. На жаль, унаслідок цього постраждали мирні жителі, а також було зруйновано або пошкоджено деякі житлові та інфраструктурні будівлі.

Своєю чергою українські пілоти за добу 11 разів гатили по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також у повітрі вдалося знищити безпілотник-розвідник типу "Zala".

"Підрозділи ракетних військ і артилерії вразили 3 райони зосередження живої сили, 2 склади боєприпасів і ще 3 важливі цілі противника", - додали в Генштабі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Лиманському та Куп'янському напрямках ліквідовано 50 окупантів, знищено два танки та два склади боєприпасів.

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті