Сили оборони за добу відбили 40 атак і знищили три артилерійські підрозділи окупантів

Сили оборони України минулої доби відбили 40 атак і знищили три артилерійські підрозділи окупантів. Про це 4 травня в ранковому зведенні повідомив Генштаб ЗСУ.

"Противник і надалі зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках - відбито понад 40 ворожих атак", - повідомили українські військові.

Вони також зазначили, що найзапекліші бої тривають за Бахмут і Мар'їнку. Крім цього, за добу росіяни обстріляли цивільну інфраструктуру. Уже відомо про постраждалих мирних жителів, а також про пошкоджені житлові будинки та інші інфраструктурні об'єкти.

"Інформація про нічну бойову роботу нашої ППО буде надана трохи пізніше. Йде уточнення. Протягом минулої доби противник завдав 2 ракетних і 68 авіаційних ударів, здійснив 67 обстрілів із реактивних систем залпового вогню", - додали в Генштабі.

Своєю чергою українська авіація минулої доби завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу окупантів. Ще чотири удари припали по зенітно-ракетних комплексах противника.

"Підрозділи ракетних військ та артилерії впродовж минулої доби вразили район зосередження окупантів, станцію радіоелектронної боротьби, 3 артилерійські підрозділи на вогневих позиціях, 3 склади боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів, а також зенітно-ракетний комплекс ворога", - зазначили українські військові.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що внаслідок обстрілу Херсона загинула 21 людина.

Вночі 4 травня силами ППО усі ворожі ракети та БПЛА були знищені.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті