Суд обрав запобіжні заходи усім підозрюваним у справі про загибель людей біля зачиного укриття в Києві

Голосіївський районний суд Києва 3 червня обрав запобіжні заходи чотирьом особам, затриманим у зв’язку із загибеллю людей біля укриття в Деснянському районі столиці. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

"Трьом службовим особам - першому заступнику Деснянської РДА, директору медзакладу та його заступнику обрано запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту. Їм інкримінують ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України - службова недбалість", - ідеться в повідомленні.

Охоронцю медичного закладу обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення альтернативи. Його дії кваліфіковані за ч. 3 ст. 135 Кримінального кодексу України.

За службову недбалість загрожує покарання від 2 до 5 років позбавлення волі, за залишення у небезпеці, що призвело до смерті - від 3 до 8 років ув’язнення.

Слідчі дії тривають. За їх результатами буде надано правова оцінка й діям службових осіб Київської міської державної адміністрації.

Як повідомлялося, в ніч на 1 червня війська РФ здійснили чергову ракетну атаку на Київ, запустивши балістичні та крилаті ракети. Їх ламки впали в кількох районах міста, зокрема біля поліклініки №3 в Деснянському районі. Три людини загинули через те, що не змогли потрапити в зачинене укриття.

Через цей трагічний інцидент почалася перевірка укриттів у Києві та по всій Україні.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті