Stinger, гелікоптери, та безпілотники: Латвія відправить Україні нову партію військової допомоги

Латвія відправить в Україну зенітно-ракетні комплекси Stinger, гелікоптери, кулемети з боєприпасами та безпілотники. Про це повідомляє агентство delfi 18 січня.

Зазначається, що цього тижня міністр оборони Інара Мурнієце у рамках робочого візиту відвідала Київ, де зустрілася з міністром оборони Олексієм Резніковим.

"Під час бесіди з міністром оборони України я підтвердила непохитну підтримку уряду та жителів Латвії Україні в цій страшній війні. Найближчим часом ми направимо в Україну нові партії військової підтримки — зенітно-ракетні комплекси Stinger, гелікоптери, кулемети з боєприпасами та безпілотні літальні. Латвія і цього року продовжить навчання солдатів ЗСУ різного рівня. Планується збільшити інтенсивність навчання та навчити як мінімум вдвічі більше українців, як ми це робили у 2022 році", — сказала Мурнієце після зустрічі.

Міністр оборони також заявила, що весь світ захоплюється мужністю та самовідданістю українських збройних сил та мирних жителів у війні з росією. Однак, щоб перемогти у цій битві, світ має не лише слухати, що говорить Україна, а й чути Україну. "Ми - Латвія - не просто слухаємо, що говорять президент України, міністр оборони та збройні сили. Ми чуємо, про що просить Україна, щоб мати можливість протистояти та перемогти агресора. І ми діємо", - наголосив міністр.

Для узгодження подальшої союзницької допомоги Україні міністр оборони візьме участь у засіданні контактної групи з оборони України в Рамштайні, Німеччина, у п'ятницю, 20 січня.авлення першої партії техніки.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті